Popularne klocki LEGO dla dziecka
Na Święta, Dzień Dziecka, Urodziny - klocki LEGO nigdy nie stracą na popularności, jeśli chodzi o najchętniej wybierane prezenty dla dziecka!
2017-12-15, 14:21

Popularne klocki LEGO dla dziecka

Od lat stanowią podstawowy prezent na każde święta, urodziny i inne okoliczności. O czym mowa? Oczywiście o klockach LEGO dla dzieci, które w latach ’90 podbiły świat. Obecnie jest już wiele kolekcji, dzięki którym dziecko ma szanse rozwijać swoją wyobraźnię oraz kreatywne myślenie. Najnowsze zestawy klocków LEGO spodobają się nawet nieco większym fanom budowania. W końcu, który z fanów Star Wars nie chciałby ułożyć repliki sokoła Millenium.

Popularne klocki LEGO dla dziecka

Jaki zestaw klocków LEGO wybrać dla dziecka?

Wszystko zależy oczywiście od wieku naszej pociechy oraz jej zainteresowań. Popularne klocki LEGO dla dziecka małego to Duplo i Juniors. Dla chłopców, którzy interesują się motoryzacją i lubią składać bardziej skomplikowane modele, świetne będą klocki LEGO Technic. Dla dziewczynek oczywiście Księżniczki Disney’a lub LEGO Friends.

LEGO poszło też krok dalej i oprócz kolekcji klocków z bajek, postawiło na filmy. Np. Batman czy Star Wars. Dlatego ich segment klientów znacznie się rozszerzył trafiając nie tylko do najmłodszych, ale również do nieco starszych fanów klocków.