Ranking najlepsze laptopy do 2000 zł - subiektywna ocena
Wybór komputera, który okaże się być najlepszym laptopem nie jest łatwy. Pomoże w tym jednak ranking zestawiający najlepsze laptopy do 2000 zł. Z jego pomocą dowiesz się które z nich są obecnie najchętniej kupowane przez klientów oraz jakie są ich mocne i słabe strony.
2018-01-22, 09:34

Wielu z nas postanowiło wejść w 2018 rok kupując dla siebie nowy komputer. Po dokonaniu podstawowego wyboru pomiędzy notebookiem, a jednostką stacjonarną należy też podjąć decyzję co do konkretnego producenta oraz modelu. Świetnym wyborem jest w takiej sytuacji skorzystać z jednego z licznych artykułów w Internecie. Jednym z nich jest ranking prezentujący najlepsze laptopy do 2000 zł, przygotowany na podstawie popularności danej konstrukcji wśród kupujących.

ranking najlepsze laptopy do 2000 zł asus r541 i3 920

Najlepsze laptopy do 2000 zł - czołówka rankingu

Na topie znajduje się obecnie propozycja firmy Asus. Został on wyposażony we wszystko, co powinny zawierać najlepsze laptopy do 2000 zł. Pierwsze miejscu w rankingu zajął nie bez powodu. W tym urządzeniu znaleźć można między innymi dwurdzeniowy i czterowątkowy procesor Intel i3. Rozwiązanie korzystające z dwóch kart graficznych pozwala ponadto na znaczące wydłużenie czasu pracy na baterii - poza grami aktywny jest układ cechujący się niskim poborem energii elektrycznej.

ranking najlepsze laptopy do 2000 zł lenovo yoga book 10 cali

Jaki komputer z rankingu najlepszych laptopów do 2000 zł warto jeszcze rozważyć?

Godną uwagi konstrukcją jest z pewnością Lenovo Yoga Book. To urządzenie konwertowalne, korzystające przy tym z dotykowego ekranu o przekątnej ekranu wynoszącej 10 cali. Korzysta on z preinstalowanej wersji systemy Android Marshmallow 6.0. Wyświetlany obraz posiada rozdzielczość równą 1920 na 1200 pikseli, co zdecydowanie zasługuje na plus.

ranking najlepsze laptopy do 2000 zł